Intti on hulluksi tekevä vankila?

Nukahdin tänään univajeen ja harvinaisen leppoisan sunnuntaifiiliksen takia päikkäreille.

Näin unta, jossa menin tapaamaan oikeasti tällä hetkellä intissä olevaa kaveria vankilaan. Vankilassa ei hyväksytty vieraita, joten jouduin jotenkin pujahtamaan salaa sisälle. Paikka oli ankea, iso aidattu piha, jonka aitojen varjoissa seisoskeli pelottavan näköisiä korstoja isoissa jengeissä.

Löydettyäni kaverini syrjästä lukemasta tapasin myös yhden vanhan opettajani. Hän oli vankilan oloissa muuttunut normaalista hyväntuulisesta sekopäästä aidosti hulluksi. Yritin rohkaista ja rauhoitella naista, kunnes vartijat äkkäsivät minut ja ryhtyivät agressiivisesti häätämään alueelta pois.

Juuri portille päästyäni törmäsin vielä vanhaan koulukaveriin. Kysyin häneltä syytä vankilaan joutumiseen, mutta siitä vartija vasta raivostui ja yritti työntää minut portista ennen kuin kuulisin vastauksen. Jotenkin aavistin, että asiaan liittyi todella hämäräperäiset ja salaiset vartijoiden koulutukset. Mielessäni kävi, mihin metroasemien vartijoita oikeasti koulutetaankaan...

Portin ulkopuolelle oli kuitenkin saapunut valtava lauma isoja vuohia tai laamoja sekä jonkin sortin "intiaaneja", niinkuin minulle kerrottiin. Intiaanit, jotka eivät kylläkään näyttäneet miltään tietämiltäni oikeilta intiaaneilta, ryhtyivät hyökkäämään vankilaan. Laamat rynnivät ja kaatoivat aidat, minä juoksin vankien perässä karkuun johonkin puutarhaan.

Vaikka piilouduimme tosi huolellisesti puutarhan lehdettömiin pensaisiin, intiaanit huomasivat meidät. Yritin puolustautua erästä intiaanityttöä (joka oli aseeton kuten heistä jokainen) vastaan nappaamalla vieressäni seisseen naisen päästä oranssin jättiananasrenkaasta tehdyn hatun ja työntämällä tyttöä sillä kauemmaksi.

Tyttö puraisi hatusta palan ja söi sen. Minäkin ryhdyin syömään hatusta paloja, aloin puhua tytölle ja yritin siten saada hänet kauemmas muista pensaissa piileskelleistä. Yhtäkkiä tyttö ilmoitti meidän juuri syöneen tappavan myrkyllistä jättiananasta ja oksensi tottuneesti myrkyt elimistöstään. Heräsin kuolattuani tyynyni märäksi yrittäessäni "oksentaa" myrkkyjä pois.

Sellainen rauhallinen ja leppoisa sunnuntaipäivä.