Taasko lakkautetaan terveysasemia?

Tulin juuri Kontulan demarien järjestämästä terveysasemakeskustelusta, jonka otsikko oli kaunis: "Millainen on hyvä terveysasema, onko Kontulan terveysasema sellainen?". Vaikka osallistujia oli kourallinen ja järjestäjänä palveluiden heikentämisessä mukana olevat demarit, tuli tilaisuudessa joitakin hyviäkin argumentteja yleisesti terveyspalveluiden järjestämiseen.

Ihmisiä huolestuttivat mm. lääkärien työtaakka ja terveyspalveluiden epätasa-arvoisuus eri kaupunginosissa - jälkimmäiseen kuultiinkin mainioksi ratkaisuksi Kontulan ja Munkan terveysasemien yhdistäminen vaikka lekurien työskentelemisellä vuoroviikkoina kummassakin, jotta palvelut tasaantuisivat :D. No joo.

Kaupunginhallituksen jäsen Jouko Malinen (sd) kertoi terveysasemaverkostossa tapahtuvan "uudelleenjärjestelyitä" tai "tarkistuksia" (en muista tarkkaan, mitä kiertoilmausta verkoston supistamisesta käytti), mutta sanoi, ettei esimerkiksi Myllypuroon valmistuvan uuden terveysaseman vaikutuksia Kontulaan tai Kivikkoon vielä tiedetä. Esitinkin kysymyksen, etteikö Myllikän aseman rakennussuunnitelmissa olisi muka otettu huomioon tätä mahdollisuutta terveysasemien yhdistämiseen, jos sellaisia suunnitelmia hiukankin on.

Malisen mukaan "laajennusmahdollisuudet otetaan huomioon", mutta ettei mitään päätöksiä asiasta ole tehty. Terveyslautakunta on kuitenkin (yllätys, yllätys) tehnyt päätöksen, että yleisenä linjana ja tavoitteena on palvelujen keskittäminen suurempiin yksiköihin - terveyslautakunnan tarkkailijajäsen, sosialidemokraatti Malinen ei kuitenkaan katsonut tilaisuudessa tarpeelliseksi kritisoida tätä linjaa.