Lakanat takas ja Jakikseen monipuolista luettavaa!

Olen joutunut varkauden kohteeksi ja nyt suututtaa. Joku on pöllinyt meidän kuivumaan unohtuneet pyykit pesutuvasta! Saatana. Millä hiton rahalla me uudet hankitaan? Oikeesti aika uskomattoman pettynyt ja kiukkuinen olo. Suututtaa ajatella, että joku vieras voro nukkuu mun lakanoissa. Toivottavasti rappukäytävään teippaamani laput tuottavat tulosta ja joku naapuri tulee ilmoittamaan ottaneensa pyykit talteen luultuaan niiden omistajan muuttaneen pois.

Muuttamisesta puheen ollen: Helsingin kaupungin vuokra-asunnot tuntuu todella olevan kiven alla. Allekirjoittanut on kohta odottanut - kiireellisenä tapauksena - kämppäjonossa puoli vuotta.

9. helmikuuta saatiin taas vaalipöhinöihin uutta potkua. Steen1:n Vaalifesti tavastialla veti tuvan täyteen ja tunnelma oli loistava, esiintyjäkaartikin varsin laaja. Hyvä Stenkka! Lauantaina 17.2. löytää minut ja muita ehdokkaita Hakaniemen torin liepeiltä klo 11-13, ja samaan aikaan tapahtuu Itiksessä Piazza-aukiolla: luvassa musiikkia ja tanssiesityksiä sekä tietysti joukko SKP:n ehdokkaita ja tukijoita.

Maanantaina 19.2. olen keskustelemassa Paavo Arhinmäen (vas) ja Zahra Abdullahin (vihr) kanssa paneelissa klo 18 Vanhan ylioppilastalon 2. kerroksessa. Aiheena lähiöiden maahanmuuttajien, pätkätyöläisten ja opiskelijoiden aseman parantaminen, millaista on elämä eliitin Helsingin ulkopuolella?

Tästä saankin loistavan aasinsillan äitini taannoiseen pauhaamiseen Helsingin alueiden eriarvoisuudesta. Jakomäen kirjastosta kirjallisuuslehtiä kysyessään sai vastauksen, ettei tuolla alueella niitä lueta, ja että eikös kirjallisuuslehtiä lukevat yleensä tilaa niitä kotiinsa. Miten ihmeessä ihmiset mitään uutta luettavaa löytää, jos edes kirjasto ei sellaista viitsi tarjota? Ja millä perusteella kirjallisuudesta (näin esimerkiksi) kiinnostuneet ovat kaikki niin varoissaan, että voivat tilata haluamansa lehdet himaan?

Alueiden erot näkyy selvästi myös terveydenhuollossa. Ilmeisesti ainakin idässä pitäisi joillekin terveysasemille kävellä pää kainalossa, jotta pääsisi lekurille.