Kuka pelkää sängynalushirviötä?

Tuntuipa hassulta kuunnella meidän talon viereisellä jäällä luistimillaan hoippuvien lasten "kuka pelkää mustaa miestä" -leikkiä. Yritin saada selvää lauseen lopusta, musta mies kun oli vaihdettu johonkin muuhun pelon kohteeseen. Tää ei ollut se hassu asia, vaan se, että tajusin ite joskus pentuna samaa leikkiä leikkiessäni ajatelleeni jotain yleismörköä, en suinkaan mustaihoista ihmistä - mitä pelottavaa siinä olisi ollut! Luulen monien muidenkin varsin suvaitsevassa ympäristössä kasvaneiden lasten ajatelleen samoin: jos tutut aikuiset eivät heitä rasistista läppää tai käyttäydy muuten supertyperästi muita ihmisiä kohtaan, ei lapsi itsestään keksi pelätä muualta tulleita tai eri näköisiä ihmisiä. Vaikka on hyvä että tuosta leikistä halutaan jättää täysin turha, varmasti monia loukkaava osa pois, niin kyllä kivoimmalta tuntuisi jos pennut vois leikkiä mustaa miestä edes tajuamatta ajatella rasismia. Juoksisivat mörköjä karkuun, eri väriset yhdessä.

Sellainen hattarapilvi. Edustettiin eilen Seppo Lampelan alias Steen1:n kanssa Ajankohtaisessa kakkosessa. Jutun idea oli Itä-Helsingin äänestäjien aktivointi ja "kenelle menee Halmeen äänet". Kaveri oli varmaan ihan oikeassa sanoessaan, että nythän Halmeen pitäis asettua ehdolle kun saa vaan entistä enemmän julkisuutta... Torstaina 8.2. nähdään muuten Tv1:llä klo 21.10 Haastajat kehiin, eli eduskunnan ulkopuolisten puolueiden vaalikeskustelu. Harvinaista herkkua! Ja muutaman tunnin kuluttua täytämme palveluvastaava Jarmo Åsnabryggin kanssa eetterin (tai siis taajuuden 100,3 MHz) Lähiradion Jako uusiksi -ohjelmassa, jota muuten kannattaa kuunnella aina keskiviikkoisin klo 17.30.

Ai niin, pelkäsin lapsena sängynalushirviötä. Pelko taisi lähteä sinä keväänä, kun lähes itseni mittainen dinosaurusvappupallo menetti lentokykynsä ja alkoi katon rajassa leijailun sijaan hengata sänkyni alla. Silloin tuntui turvalliselta jopa roikottaa kättä sängyn reunan yli. Suosittelen tätä keinoa kaikille sängynalushirviön kanssa vielä kamppaileville! Vappua odotellessa :).