Hakaniemen kattojen yllä

Merihaan torneista on upeat näkymät Helsingin ylle. Istun Tiedonantajan toimistolla työharjoittelussa ja ikkunastani näen vähän kurkkimalla niin Lintsin kuin asemankin. Vasta nyt huomasin, että täältä näkyy myös eduskuntatalo. Tähän mennessä läheisin yhteyteni tuohon betonipalikkaan on tapahtunut Postin kautta, kun kolmena vuotena olen muutaman viikon leimannut eduskunnan joulutervehdyksiä - joita näin vaalien alla olikin aika tolkuttomasti. Toki eduskuntatalon nurmikko on myös tullut aika monta kertaa tallattua erilaisissa miekkareissa.

Vaaleihin on valmistauduttu jo pitkän aikaa, ja nyt sain jopa aloitettua elämäni ensimmäisen blogin. Myös nettisivut ovat vihdoinkin toimivat, siitä kiitos vaalitonttu Aleksille :). SKP julkisti viime torstaina kaikille avoimen keskustelun pohjalta syyskuusta asti valmistellun vaaliohjelman sekä -julisteen. Jako uusiksi! -ohjelma kokoaa monipuolisesti tärkeitä teemoja yhteisen vaatimuksen alle: työ, tulot ja päätösvalta on jaettava uudelleen, tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti, jatkamatta nykyistä eriarvoistavaa ja vähäosaisia riistävää politiikkaa. Ohjelmaan voi tutustua skp:n nettisivuilla osoitteessa http://www.skp.fi/vaalit.php?juttu=485, ja sen löytää myös omilta sivuiltani www.irenegronroos.net.

SKP:n Helsingin piiri on syksystä asti kiertänyt lähiöitä Jako uusiksi! -telttakiertueella. Viime lauantaina meidät ja piirin Eespäin-lehti otettiin hyvin vastaan Kontulan ostarilla, ja seuraavaksi voi kommarit bongata lauantaina 20.1. klo 11-13 Vuosaaren Mosaiikkitorilla. 27. tammikuuta tempaistaan ympäri maata, Helsingissä Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla mm. Steen1:n esiintymisen ja työttömien soppatykin merkeissä sekä näpäyttämällä talouseliittiä Jako uusiksi! -teeseillä.